Yhtiömme toimii 16.9.2016 alkaen virallisena fi-verkkotunnusten välittäjänä.

WEB Libros! järjestelmästä

Rauma-Soft Oy:n kehittämä WEB Libros! on moderni, selaimessa toimiva järjestelmä. Sen taustalla on yli kymmenen vuoden kokemus Irtain!-tuotteesta alkaen 1990-luvun alun DOS-versiosta jatkuen 2000-luvun hienostuneen Windows - tietokantasovelluksen kautta nykyiseen WEB Libros!-järjestelmään.

Ohjelmisto toimii selaimella www-ympäristössä ja internetiin kytkettyyn pc-laitteeseen ei tarvitse asentaa mitään uutta ohjelmaa! Se toimii sekä Windows-, MacIntosh/Apple- että Linux-työasemilla! WEB Libros! tuo mukanaan täyden riippumattomuuden paikasta: WEB Libros! on siellä käytössä missä on internetkin!

Järjestelmän käyttö on turvallista:
 • Tiedot ovat suojatuissa kansiossa, joissa olevat tiedot varmistetaan säännöllisesti.
 • Järjestelmää voidaan käyttää https-yhteyden yli eli tiedot ovat suojassa salakuuntelulta.
 • Rauma-Soft Oy:n käyttämän palvelimen käyttöaste on ollut yli 99.95%.
 • Rauma-Soft Oy:llä on yhden vuorokauden valmius siirtyä toiselle palvelimelle.


Järjestelmää voidaan kuvata ao. kaaviolla:

Ohjelmisto-, laitteisto- ja internet-yhteyden vaatimukset

Ohjelmisto käynnistyy sivulta https://rssecure.com/libros. Käyttö vaatii tunnukset, jotka saa ohjelman käyttölisenssin mukana Rauma-Soft Oy:n tuotetuelta(tuotetuki@raumasoft.info).

Suosittelemme ensisijaisesti Firefox-selainta WEB Libros! järjestelmää käytettäessä. Windows-ympäristössä tuetut selaimet ovat Firefox 0.9.5+, Opera 5.02+, Internet Explorer 4.0+ sekä Chromen kaikki versiot. Linux-ympäristössä vastaavasti Mozillaan perustuvat selaimet ja Konqueror 3.4.0+. Applella taas Mozilla 1.1+, Netscape 4.7+, sekä Internet Explorer 5.0+ . Safari toimii sekä Windowsilla että Applella kaikilla versioilla. On ilmeistä, että järjestelmä toimii myös muillakin selaimilla vaikkakin em. selaimet kattavat lähes 100% kotimaisesta selainkäytöstä. Selvästi ongelmallisia ovat varsin epästandardit selaimet Lynx ja Hot Java. Selaimet ovat kuitenkin - valitettavasti - hieman erilaisia käytökseltään ja siten ohjelmisto ei välttämättä ole ulkonäöltään eri selaimissa aivan samanlainen.

Huomioi, että
 • WEB Libros! avaa tiettyjen tehtävien kohdalla uusia selainikkunoita joten tämän ominaisuuden on oltava sallittuna ohjelmistoa käytettäessä!
 • Takaisin/Back ja Päivitä/Refresh-painikkeiden käyttöä on syytä välttää, koska tästä saattaa seurata ei-toivottuja sivuvaikutuksia
 • Selaimen on myös tuettava Javascriptiä ja sen on oltava päällä
 • Evästeet (cookies) pitää asettaa päälle ja sallia WEB Libros!-järjestelmää käytettäessä.
 • Raporttien lukemista varten tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman. Ohjelman saa ilmaiseksi Adoben sivuilta

Itse PC-laitteelle ei ole erityisiä vaatimuksia. Normaali toimistokäyttöön soveltuva perus-PC on riittävä. Suoritustehoon vaikuttavat prosessorin ja keskusmuistin lisäksi muut koneessa olevat ohjelmat ja niiden mahdollinen yht'aikainen käyttö.

Internetyhteyden suositus on (minimi) ADSL 2/2 Mbit/s. Vähemmälläkin nopeudella tullaan toimeen, mutta hidas yhteys on varsin kiusallista erityisesti tietoja syötettäessä ja selailuissa.

Hinnoittelu (ALV 24%)

 • Uuden käyttäjän tietokannan perustaminen 37,20 €. Tämä on kertaluonteinen maksu
 • Ohjelmiston käyttömaksu on 52,10 € / vuosi
 • Valinnainen varmistusmaksu 22,40 € / vuosi (ohjelmisto sisältää mahdollisuuden myös itsetehtävään varmistukseen)